Na inicijativu članova Odbora za međureligijsku saradnju Tuzla, u srijedu 4. juna 2018. godine, održan je sastanak članova OMS-a Tuzla i OMS-a Biljeljina u prostorijama Srpske pravoslavne crkve u Bijeljini.

Na sastanku su prezentirane dosadašnje aktivnosti na nivou Odbora i razmijenjena iskustva u radu. Posebna tačka dnevnog reda posvećena je budućim zajedničkim aktivnostima i projektima Odbora za međureligijsku saradnju u Tuzli i Bijeljini, a u okviru koje su dogovorena i dva zajednička projekta.

Tema razgovora su bili i regionalni projekti na nivou Odbora za međureligijsku saradnju u Tuzli, Bijeljini, Brčkom i Orašju, a koji će biti precizirani na narednom sastanku članova sve četiri odbora.
Nakon sastanka, članovi Odbora posjetiti su crkvu sv. Đorđa u Bijeljini, najstariju pravoslavnu bogomolju u ovom gradu i sultan Sulejmanovu Atik džamiju u Janji, najveću i najstariju džamiju na ovom prostoru.

Sastanku su prisustvovali: dr. Mensur Husić, predsjedavajući OMS-a Tuzla i regionalni koordinator za međureligijsku saradnju Muftijstva tuzlanskog, Omer-ef. Camić, glavni imam MIZ Janja i predsjedavajući OMS-a Bijeljina, Bogdanović Ljubo, član OMS-a Bijeljina iz Srpske pravoslavne crkve, Franjo Ninić, član OMS-a Tuzla iz Katoličke crkve, Marina Rjner, član OMS-a Tuzla iz Jevrejske opštine Tuzla, Mujaga-ef. Cifrić, sekretar OMS-a Bijeljina i Ivana Šimić, sekretar OMS-a Tuzla.