Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović održao je u srijedu, 27. januara 2021. godine radni sastanak s koordinatoricama odjela za brak i porodicu s područja Muftiluka tuzlanskog.

Sastanku su prisustvovali dr. Sead-ef. Seljubac, dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, dr. Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta i prof. Hasiba Saračević, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog.

Sastanak je bio prilika da se sagleda djelovanje ovog sektora u proteklih pet godina i njegov rad učini još značajnijim i efikasnijim u narednom periodu.

Muftija Fazlović je pohvalio rad koordinatorica, njihov trud i dobre rezultate koje postižu aktivnostima u čijem fokusu je, prije svega, porodica. Istakao je da je Islamska zajednica na ovom planu mnogo učinila u proteklom periodu, te da je danas skoro nemoguće zamisliti njen rad i djelovanje bez ovog i drugih odjela i koordinacija.

Dr. Safija Malkić je kazala da aktivnosti odjela tokom pandemije korona virusa nisu smanjene ali su dobile novi oblik. Najvažnija aktivnost odjela je vjerska edukacija, a posebno značajan iskorak je pokretanje savjetovališta/kancelarija za brak i porodicu.

O radu i djelovanju Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog i koordinatorica u medžlisima ovoga muftijstva govorila je prof. Hasiba Saračević. Posebno je istakla važnost međusobne podrške i potpomaganja, odnosno zajedničkog, timskog rada u ovom odjelu, koji daje iznimno dobre rezultate.

O načinima unaprjeđenja već postojećeg rada kao i pokretanju novih aktivnosti, koordinatorice su razgovarale i s dr. Sead-ef. Seljubcem i dr. Mensur-ef. Husićem. Povodom odlaska u penziju, koordinatorice su u znak zahvalnosti dr. Sead-ef. Seljubcu uručile prigodan poklon.