Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović održao je radni sastanak sa predstavnicima UKC Tuzla i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona. Sastanku su prisustvovali prof. dr. med. sc. Šekib Umihanić, pomoćnik direktora za medicinske poslove Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, prof. dr. med. sci. Sead Ahmetagić, načelnik Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla, prof.dr. Amer Čustović, načelnik Sektora za higijensko-epidemiološki nadzor UKC Tuzla i saradnici Muftije tuzlanskog.

Razgovarano je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji vezanoj za širenje infekcije izazvane koronavirusom, aktivnostima koje se provode u cilju sprečavanja pojave i prenošenja virusa na područje Tuzlanskog kantona i mjerama koje bi se u tom smislu mogle poduzete u narednom periodu.

Istaknuta je važnost blagovremenog upoznavanja građana sa težinom i složenosti epidemiološke situacije kada je u pitanju novonastalo oboljenje, te maksimalna odgovornost i iskazivanje brige svh ljudi prema svom zdravlju i zdravlju drugih i pridržavanje svih mjera prevencije, predostrožnosti, odgovornog ponašanja i preporuka koje izdaju nadležne institucije.