Najviše vremena je provedeno u raspravi o stručnom profilu i spremi predavača islamske vjeronauke na području Muftijstva tuzlanskog

U subotu 26. oktobra 2013. godine u sjedištu Muftijstva tuzlanskog održan je redovni susret predsjednika aktiva vjeroučitelja islamske vjeronauke s područja Muftijstva tuzlanskog. Na ovome sastanku su razmatrana pitanja o radu vjeroučitelja u prethodnom periodu, trenutno stanje u izvođenju nastave islamske vjeronauke, o pripremama za predstojeće savjetovanje za imame i vjeroučitelje s područja Muftijstva tuzlanskog i brojna tekuća pitanja.

Najviše vremena je provedeno u raspravi o stručnom profilu i spremi predavača islamske vjeronauke na području Muftijstva tuzlanskog. Na kraju je donesen zaključak da se ovo pitanje delegira za razgovore s predstavnicima Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta IZ u BiH na predstojećim savjetovanjima, koja će se održati tokom naredne dvije sedmice u pet gradova: Bijeljini, Tuzli, Živinicama, Zvorniku i Gračanici.

Razmatrana su i druga važna pitanja, a koja se odnose na unapređenje rada u izvođenju nastave ovoga predmeta u svim školama na području Muftijstva tuzlanskog, kao i na načine organiziranja takmičenja učenika. Razgovarano je i o unapređenju nastavnih metoda, kao i o unapređenju saradnje između vjeroučitelja i imama.