Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović održao je u subotu, 11. februara 2023. godine, sastanak s koordinatoricama odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog.

Muftija Fazlović se zahvalio koordinatoricama na njihovom vrijednom radu i zalaganju te dobrim rezultatima koje ostvaruju na polju afirmacije braka i porodice. Naglasio je važnost dobrog organiziranja i zajedničkog rada te kontinuiranog prisustva među našim džematlijkama. S tim u vezi, pozvao je koordinatorice da se zajedno s predstavnicama džemata u narednom periodu još intenzivnije uključe u akciju “Otvorimo hiljade vrata”, koju Muftijstvo tuzlanskog organizira svake godine.

Koordinatorica Muftijstva tuzlanskog prof. Hasiba Saračević je istakla da se svakodnevno realizira veliki broj edukativnih programa među kojima se posebno izdvaja Katedra fikha u Tuzli i Kalesiji. Naglasila je značajan rad savjetovališta u nekoliko medžlisa te humanitarne aktivnosti.

Dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskoj, pohvalio je rad koordinatorica posebno naglasivši značajnu ulogu odjela za brak i porodicu u memorizaciji Genocida kroz podršku koja se svakog jedanaestog u mjesecu pružaja majkama Srebrenice.

Nakon sastanka, koordinatorice su učestvovale u mimohod kojeg svakog jedanaestog u Tuzli organizira Udruženja „Žene Srebrenice“. Nakon mimohoda u Čaršijskoj džamiji je proučena hatma dova.

Koordinatorice su iskoristile ovo okupljanje u Tuzli te su prije sastanka s muftijom Fazlovićem Nasiha Mujčinović i Elmedina Osmić Brzović održale predavanje o modelima pisanja projekata.