Sjednica Savjetodavne radne grupe Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine, kojom je predsjedavao predsjednik muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, održana je u srijedu 13. novembra 2019. godine.

Na sjednici je prezentiran Izvještaj o obilježavanju 24. godišnjice Genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine, kao i informacija o planu priprema za obilježavanje 25. godišnjice. Istaknuta je važnost što su pripreme za obilježavanje ove godišnjice već počele.

Usvojena je i informacija o obavljanju džuma-namaza, teravih-namaza i učenju tevhida svakog jedanaestog u mjesecu, kao i drugim vjerskim aktivnostima u Memorijalnom centru.

Svoju viziju rada Memorijalnog centra u narednom periodu predstavio je novi direktor Emir Suljagić. Ovom prilikom izražena je zahvalnost dosadašnjem direktoru Mersedu Smajloviću i očekivanje da će se Memorijalni centar uspješno razvijati u budućnosti. S tim u vezi, iskazana je podrška novom direktoru Suljagiću i spremnost svih članova Savjetodavne radne grupe da mu u njegovom radu pruže svoju pomoć.