Uprava za vjerske poslove (Odjel za brak i porodicu) Rijaseta IZ u BiH organizira od 21. do 22. septembra 2019. godine IV Savjetovanje za koordinatorice za brak i porodicu Islamske zajednice u BiH pod motom „Podrška porodici“.

Savjetovanju su prisustvovale i koordinatorice iz medžlisa sa područja Muftiluka tuzlanskog na čelu sa koordinatoricom Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog prof. Hasibom Saračević.

Izlagači su bili eminentni stručnjaci iz oblasti psihologije, psihoterapije, medicine, pedagogije i statistike koji će govoriti o izazovima i problemima prisutnim u bh. društvu koji posebno zaokupljaju muslimansku porodicu.

Prisutnima su se obratili Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove, koji je koordinatoricama prenio selame i poruke reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića, te Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu pri Rijasetu IZ-e u BiH.

Savjetovanju koje je održano u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu prisustvovalo je oko 90 koordinatorica iz Bosne i Hercegovine, domovinskih zemalja i krovnih organizacija Islamske zajednice iz dijaspore.