U četvrak, 26. augusta 2021. godine, u prostorijama Osnovne škole “Hasan Kikić”, organizovan je seminar za imame i vjeroučitelje s područja ovog medžlisa.
Tema seminara je “Imami i vjeroučitelji između misije i profesije”. Predavač je bio dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.
Na početku seminara obratio se glavni imam mr. Smajo-ef. Mustafić koji je istakao važnost zajedničkog djelovanja imama i vjeroučitelja, te pozvao na saradnju i zajedničko djelovanje gdje god za to ima mogućnosti.
Dr. Husić je, kazujući na temu misije i profesije, istakao kako imami i vjeroučitelji trebaju profesionalno obavljati svoje zadatke, ali da ne smiju isključiti empatiju i osjećaje prema ljudima oko sebe, jer je to zapravo bila i praksa našeg Poslanika, a.s. Istakao je važnost učitelja i mualima u životu djece, te kakvu zapravo važnu ulogu i utjecaj imaju za kreiranje ličnosti kod djece. Ukazao je na važnost planiranja, ustrajnosti i izgradnje tima ljudi koji će nositi projekte i dati odlične rezultate u okruženju našeg djelovanja.