U nedjelju, 8. marta 2020. godine, u edukativnim prostorijama džamije u Dubnici, održan je jednodnevni seminar na temu „Liderstvo-lideri dobra“, a u organizaciji Medžlisa IZ Kalesija, Mreže mladih i džemata Dubnica.

U svojstvu domaćina polaznicima se obratio Muhamed ef. Burić poželivši dobrodošlicu i uspješan radni dan. O aktivnostima Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija, planovima i viziji rada u narednom periodu govorio je kordinator Mreže mladih Edin ef. Alić.

Trener-konsultant Valdet Peštalić, prenosio je mladima znanja o planiranju, umijeću komuniciranja, liderstvu i tipovima liderstva kroz predavanja i prateće radionice. Nakon uspješnog radnog dana i evaluacije, prisutnima se obratio glavni imam Enver ef. Alić istakavši značaj mladih u radu Islamske zajednice.

Podjelom certifikata zaokružene su aktivnosti, te najavljeni novi projekti u misiji pripremanja i edukovnja lidera dobra. Jedna od učesnica seminara je Amina Mehmedović iz džemata Dubnica, koja je iskazala svoje zadovoljstvo seminarom i mogućnošću da svoje obrazovanje nadogradi znanjem i vještinama koje kroz formalno obrazovanje nije imala prilike usvajati.