Tradicionalnim maturantskim defileom, 347. generacija Behram-begove medrese iz Tuzle okončala je svoje školovanje u toj obrazovnoj ustanovi koja je decenijama najbolje vrednovana srednja škola u Tuzlanskom kantonu.

Maturanti i maturantice okupili su se ispred sjedišta Behram-begove medrese u Tuzli, a potom preko Trga slobode, Kapije, Džindijske džamije, svoj put završili kod portala nakadašnje medrese na Skveru.

– U ovoj generaciji imamo 58 maturanata i 58 maturantica, a među njima četiri hafiza i jednu hafizu. Kroz svoje školovanje na mnogobrojnim takmičenjima naši maturanti su postizali odlične rezultate. Ponosni smo na njih i očekujemo da u budućnosti nastave sa svojim školovanjem i usavršavanjem – kaže hafiz Nedžad Vehabović, profesor kiraeta u medresi.

Maturanti i maturantice te uposlenici Behram-begove medrese na Kapiji, mjestu stradanja tuzlanske mladosti, položili su ljiljane i proučili Fatihu za žrtve masakra počinjenog 25. maja 1995. godine u granatiranju Tuzle s položaja Vojske RS.

Potom su proučili Fatihu u haremu Džindijske džamije za nekadašnje profesore Behram-begove medrese, a ispred portala na Skveru dočekale su ih porodica i rodbina gdje je upriličeno zajedničko fotografisanje.