Usvojeni su izvještaji o realizaciji akcije Kurban za Behram-begovu medresu u Tuzli, akcije prikupljanja kurbanskog mesa za potrebe Merhametovih narodnih kuhinja, te o prikupljanju zekata na poljoprivredne proizvode

U Tuzli je 30. novembra  2015. godine održana redovna sjednica Savjeta muftije tuzlanskog. Sjednicom je predsjedavao Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, a prisustvovali su joj svi članovi Savjeta (glavni imami s područja Muftijstva tuzlanskog, direktor Behram-begove medrese i saradnici muftije).

Na sjednici je usvojen okvir za izradu izvještaja o radu u 2015. godinu, te donesena odluka i date smijernice za izradu planova rada za narednu godinu.

Razmatrano je pitanje izvođenja mektebske i vjeronaučne nastave, te kalendar nastave i takmičenja.

Usvojeni su izvještaji o realizaciji akcije Kurban za Behram-begovu medresu u Tuzli, akcije prikupljanja kurbanskog mesa za potrebe narodnih kuhinja koje djeluju u okviru Regionalnog odbora Merhameta Tuzla, te o prikupljanju zekata na poljoprivredne proizvode na ovom području.

Donesena je odluka o realizaciji akcije Dani podrške Behram-begovoj medresi, koja se već tradicionalno organizira na kraju decembra u svim džematima na području Muftijstva tuzlanskog.

Razgovarano je i o planu socijalnog djelovanja na ovome području, te o još nekoliko pitanja vezanih za misiju Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.