Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u četvrtak, 21. marta 2019. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je razmatran plan aktivnosti u kampanji borbe protiv poroka kockanja, koji će se realizovati na Muftiluku tuzlanskom, kao i informacija o prisustvu predstavnika Muftijstva skupštinama medžlisa, koje su održane tokom februara ove godine.

Muftijstvo tuzlansko je donijelo odluku o dodjeli priznanja Hasan-ef. Spahiću za doprinos u radu organa i ustanova Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog. Priznanje će Hasan-ef. biti uručeno na sjednici Savjeta za vjerska pitanja.

Usvojena je informacija o realizaciji akcije Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli, koja je bila namijenjena podršci izgradnje doma za učenice. Iskazana je zahvalnost medžlisima i džematima koji su i ovoga puta svesrdno podržali rad i razvoj ove škole.

U proteklom periodu uspješno je realizovana akcija u kojoj su zaposlenici u organima i ustanovama Muftijstva tuzlanskog, iz svog ličnog dohotka, izdvojili sredstva za stambeno zbrinjavanje porodice rahmetli Alan-ef. Hrustića.

Usvojena je i informacija o realizaciji akcije “Vršnjak vršnjaku daruje 1 KM” koju su realizovali muallimi i vjeroučitelji sa polaznicima vjeronaučne i mektebske nastave u medžlisima Puračić, Kalesija, Kladanj, Brčko i Bijeljina. Akcija je realizovana krajem 2018. godine, a prikupljeno je 8.665,05 KM. Sredstva su namijenjena podršci u radu dnevnih centara za djecu u nekoliko medžlisa u Podrinju i Posavini. Donesena je i odluka o organiziranju još jedne ovakve akcije, a prikupljena sredstava bit će donirana za izgradnju Roditeljske kuće u sklopu UKC-a Tuzla, koja će se graditi za smještaj djece i porodica djece koja se liječe od malignih oboljenja.

Odlučeno je da se u narednom periodu pristupi opremanju klubskih prostorija za rad Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog u Omladinskom kulturno-obrazovnom centru Tušanj u Tuzli. Odobrena su i sredstava MIZ Bratunac za pomoć u izgradnji munare na džamiji u Jagodnji, udaljenoj 40-tak kilometara istočno od Bratunca, a koja je porušena tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog dr. Sead Seljubac, Muamer Zukić i Muhamed Bilajac, te sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić.