U subotu 26. novembra 2016. godine, u sportskoj dvorani u Srebreniku održana su sportska takmičenja i druženje vjerskih službenika islamske, pravoslavne i katoličke vjere.

Spletom narodnih igara iz Bosne i Hercegovine na otvorenju manifestacije se učesnicima predstavila folklorna sekcija „Udruženja mladih Tinja“ iz Tinje Gornje.

Glavni srebrenički imam Refik-ef. Hodžić, jerej Srpske pravoslavne crkve i paroh špioničko-jasenički Spasoje Radovanović i fra Miroslav Ikić, župnik župe Sv. Josipa u Špionici u svojim obraćanjima istakli su značaj ovakvih susreta i druženja. Prisutnima se obratila i Julija Dowling, iz odjela za ljudska prava kancelarije OSCE-a u Tuzli. 

Sportska takmičenja su održana u tri discipline: malom fudbalu, šahu i stonom tenisu, a svim ekipama  i pojedincima su  dodijeljene prigodne zahvalnice. Rezultati sportskih takmičenja su bili u drugom planu, kao i poredak ekipa.

Susreti su održani pod pokroviteljstvom OSCE-a i Općine Srebrenik, Ambasadora Jonathan Moorea, šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, i općinskog načelnika Nihada Omerovića.

{gallery}2911160{/gallery}