Alumnisti Behram-begove medrese od 2002. godine okupljaju se i djeluju u okviru Kluba svršenika Behram-begove medrese. U utorak, 31. maja 2022. godine, u ovoj školi je obilježen dan alumnista. Ovaj datum je odabran u znak sjećanja na akademiju prve generacije ove škole u njenom obnovljenom radu, a koja je održana 31. maja 1997. godine.

Susretu diplomanata prisustvovao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Medrese dr. Ahmed Hatunić, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona dr. Ahmed Omerović i profesori Medrese.

Muftija Fazlović je istakao važnost izgradnje i očuvanja naših medresa. Naglasio je značaj odgovornosti koju u našem društvu i u ovom vremenu imaju generacije svršenika Behram-begove medrese. Pohvalio je alumniste ove škole i njihove zajedničke aktivnosti u proteklih dvadeset godina.

“Medrese su najdugoročniji polog naše duhovnosti. Iz njih već pet stotina godina struji Istina, kroz vjeru, obrazovanje, odgoj, moral i naše autentične vrijednosti. Drago mi je da se alumnisti Behram-begove medrese organiziraju. Važno je da se okupljate i povezujete jer nam svima zajedno valja sagledavati šta su naše dalje zadaće”, kazao je muftija Fazlović.

Alumnisti Behram-begove medrese, njih 2.587, rade i djeluju širom Bosne i Hercegovine i svijeta, kazao je ovom prilikom direktor Hatunić, te je istakao da su oni velika snaga i nada svoga naroda, Islamske zajednice i domovine.

Program koji su izveli učenici i učenice ove škole, sastojao se od ilahija i kasida, dramskog monologa, a članovi recitatorske sekcije su podsjetili na historijat Medrese i osnivača Behram-bega.

Klub alumnista Behram-begove medrese organizirao je u proteklim godinama više susreta diplomanata ove škole, tribine, humanitarne akcije i druge aktivnosti. Diplomanti ove škole najavili su još intenzivniji rad u narednom periodu.