U srijedu 6.5.2015. godine u Medžlisu IZ-e Srebrenik organiziran je prijem za polaznike mektepske nastave koji su ovaj Medžlis predstavljali na takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog.

Prijem je organiziran za polaznike i njihove muallime: Begunić Lejlu-džemat Ćehaje (test općeg islamskog znanja) muallim Jasmin ef. Begunić, Faruk Joldić-džemat Brda (kiraet manja uzrast do 12.g) muallim Ramiz ef. Joldić, Buljubašić Nermin-džemat Kiseljak (kiraet veća uzrast 12 do 15.g) muallim Ismet ef. Odobašić, te kandidati vjeronauke osmih i devetih razreda Suljagić Nadija i Ajla Mehinović iz O.Š. Špionica-muallima Sadija Salkić.

Glavni imam Refik ef. Hodžić i predsjednik Medžlisa mr. Abdulah Arifović su se zahvalili polaznicima na trudu i zalaganju, te rezultatima kojeg su ostvarili na takmičenju, jer Medžlis Srebrenik je zauzeo drugo mjesto u ukupnom plasmanu. Oni su tom prilikom uručili skromne poklone polaznicima i zaželili puno uspjeha u budućem radu, a polaznicima koji će predstavljat muftijstvo na nivou Rijaseta zaželili uspjeha i dobar plasman.

Begunić Lejla će Muftijstvo tuzlansko predstavljati na takmičenju na nivou Rijaseta, dok su Suljagić Nadija i Ajla Mehinović iz O.Š. Špionica ostvarile najbolje rezultate na regionalnom takmičenju iz vjeronauke održanog u O.Š. Rapatnica, zauzevši prva mjesta. Nadija i Ajla će predstavljati O.Š. Špionica, kanton i regiju, na državnom takmičenju iz vjeronauke.

Damir Babajić