Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je, povodom mevludi-šerifa, u srijedu 13. decembra upriličio susret s privrednicima.

Susretu su prisustvovali brojni privrednici i ugledni alimi sa područja Muftiluka tuzlanskog, kao i direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Zejnil Rebihić.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je ukazao na značaj ovakvih okupljanja koja povećavaju naše poznavanje vjere, moralno i duhovno nas izgrađuju i jačaju naš identitet. Istakao je važnost zajedničkog rada na svim poljima, pa i u pogledu ekonomskog razvoja sjeveroistočne Bosne. Međusobno upoznavanje, razmjena iskustava i svi drugi vidovi saradnje trebaju imati za cilj jačanje Bosne i Hercegovine u cjelosti. Snažna zajednica preduslov je i za razvoj vjere i vjerskih aktivnosti na jednom području, kazao je muftija Fazlović.

Direktor Zejnil Rebihić je govorio o strategijama ekonomskog razvoja Islamske zajednice. Istakao je važnost akcija kakve su zekat i sadekatu-l-fitr, vakufi, učešće članova IZ-e vlastitom članarinom i druge vidove realizacije zajedničkih projekata za opstanak i razvoj Islamske zajednice.

Prisutnima se obratio i pomoćnik muftije tuzlanskog Sead-ef. Seljubac koji je podsjetio na primjere iz života i misije Muhammeda, s.a.v.s., vezanih za opće ljudske vrijednosti i vjerske principe. Posebno je istakao onaj dio poslaničke misije vezan za čistoću nijeta, riječi i djela, kao i umijeće u radu, vizije širokih pogleda i važnost dubokih vjerskih uvjerenja u radu svakoga pojedinca.

I privrednici su govorili na ovom susretu. Oni su se zahvalili muftiji Fazloviću na pozivu, te su razmijenili iskustva u njihovom radu. Istakli su potrebu i mogućnosti jače saradnje među privrednicima u našoj zemlji.

Ovakvi susreti su dio ukupnih mevludskih manifestacija u Tuzli.