U subotu, 7. decembra u džematu Avdibašići je organizovan kviz za mlade iz životopisa Poslanika, a. s., pod nazivom “Stazama Poslanika islama.” Učešće u kvizu je uzelo pet tuzlanskih džemata koji čine jednu od šest grupa koje djeluju u sklopu Mreže mladih ovoga medžlisa. Učešće u kvizu je uzela omladina Dobrnje, Donje Obodnice, Lipnice, Mihatovića i Avdibašića.

Najuspješnija je bila omladina iz džemata Dobrnja, zatim Donja Obodnica i Lipnica. Diplome i nagrade omladini je uručio glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, te uputio riječi čestitki i nekoliko prigodnih savjeta okupljenoj omladini. Ovoj aktivnosti je prisustvovao i koordinator za rad sa mladima Medžlisa Tuzla Esmir-ef. Hasanović koji je također kratko obratio omladini.

U tuzlanskom džematu Solina u nedjelju, 08. decembra upriličeno je druženje mladih iz džemata Džamija Kralj Abdullah, Solina, Hadžijska džamija, Brčanska Malta i Vrapče.

Riječima dobrodošlice omladini, koja je bila predvođena imamima pomenutih džemata, obratio se imam džemata Solina Ibrahim-ef. Saletović.

Tokom ovog susreta bilo je riječi o budućim aktivnostima i realizaciji plana rada ove grupe.

Omladina iz ovih tuzlanskih džemata proučila je hatmu za rahmetli Esadu Okić iz Tešnja, svršenicu tuzlanske Medrese koja je nedavno preselila na Ahiret, te je ovom prilikom proučena hatma-dova.