Prevaziđene zakonske prepreke da se povratnicima i drugima koji žive u bh. entitetu RS omogući pružanje zdravstvenih usluga na UKC-u u Tuzli

U ponedjeljak 21. marta 2016. godine, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović se u odvojenim terminima susreo s dr. Nešadom Hotićem, generalnim direktorom Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli i dr. Enverom Halilovićem, rektorom  Univerziteta u Tuzli.

Direktor Hotić je istakao da Univerzitetski klinički centar u Tuzli bilježi povećanje broja pruženih zdravstvenih usluga u prošloj godini, proširenje sadržaja tih usluga, te u obnovi infratsrukture. Posebno je naglasio da su prevaziđene zakonske prepreke da se povratnicima i drugima koji žive u bh. entitetu RS omogući pružanje zdravstvenih usluga na UKC-u u Tuzli.

Muftija je iskazao zahvalnost direktoru Hotiću na naporima da se pomognu povratnici i drugi koji žive na području bh. entiteta RS, a koji imaju potrebu za zdravstvenim uslugama u ovoj zdravstenoj ustanovi.

Tokom muftijinog susreta s rektorom Univerziteta u Tuzli dr. Enverom Halilovićem istaknuta je višegodišnja uspješna saradnja Muftijstva tuzlanskog i Univerziteta u Tuzli.

rektor muft 160