S gostima razgovarano o aktualnim temama odgoja i obrazovanja na području Tuzlanskog kantona

U srijedu 15. oktobra ove godine muftija Vahid-ef. Fazlović i njegov pomoćnik Sead-ef. Seljubac razgovarali su u sjedištu Muftijstva tuzlanskog s ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona dr. Mirsadom Kunićem.

Tokom ovoga susreta razgovaralo se o općim pitanjima obrazovanja na ovome području, a naročito o pitanjima unapređenja nastave islamske vjeronauke u osnovnim i srednjim školama.

Istoga dana muftija Fazlović i pomoćnik Seljubac susreli su se i s Nikolom Čičom, direktorom Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, i savjetnikom u tome Zavodu Izetom Numanovićem. Saradnja vjerskih zajednica i Pedagoškog zavoda TK u poboljšanju odgojne komponente u obrazovnom procesu na području TK bila je jedna od tema razgovora. Zajednički je istaknuta nužnost iznalaženja načina da se vrati autoritet nastavnicima u školama i da se poradi na podizanju svijesti roditelja o važnosti njihova značajnijeg uključivanja u odgojni proces.

Muftija Fazlović je izrazio spremnost da se IZ-a u BiH na ovom području uključi u sve projekte koji mogu doprinijeti unapređenju formi odgojnog rada u obrazovnom sistemu TK.