Svečani koncert pod nazivom „Bajramluci“ održan je u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona u srijedu, 4. maja 2022. godine.

U programu su učestvovali Sead i Idriz Mrahorović, te orkestar hafiza Mirsada Mrahorovića, hor Behram begove medrese, hor Gazi Turali-beg, solisti Senija Berberović, Jasmina Kasumović, Imran Čokić, Nedžad Salković,
glumci Irfan Kasumović, Faruk Uščuplić i Hazim Mujčinović.

Svečanosti je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović- Muftija je ovom prilikom prisutnima uputio bajramsku čestitku.

“Bajramska čestitka je jedna naša lijepa ljudska želja, dova. Riječima ‘Bajram šerif mubarek.olsun’ mi prizivamo Božije blagoslove i Njegovu milost na sve one kojima je upućujemo. Bajram šerif je bajram časni, plemeniti, a mubarek je od riječi bereket koja se kod nas davno udomaćila i dobro nam je poznata. Mubarek znači blagoslov i milost Božiju, a ima i značenje nebeskog dara – Božijeg dara koji je potreban ljudskoj duši kao što je kiša potrebna materiji. I opet je bereket više od toga. Bereket je svaka blagodat koju nam daje Svemogući, Sveimajući Bog. On svojim blagodatima obasipa one koji priznaju Njegove blagodati i koji su Mu na tome zahvalni”, poručio je muftija Fazlović te je čestitao organizatorima i učesnicima što su upriličili ovu lijepu manifestaciju.

Pokrovitelj svečanosti je premijer TK Irfan Halilagić, a organizatori su Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, Medžlis Islamske zajednice Tuzla, Behram–begova medresa, BZK Preporod, Institut za društvena i religijska istraživanja, Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Specijalna biblioteka Behram-beg, MDD Merhamet RC Tuzla i RTV TK.