Svečanim programom, u četvrtak 5. oktobra ove godine, obilježen je Dan Behram-begove medrese u Tuzli.

Svečani program izveli su učenici i učenice škole, a proglašena su odjeljenja koja su u prošloj školskoj godini ostvarila najbolji uspjeh, kao i učenici koji su bili najbolji pojedinci u svojim odjeljenjima i koji su osvojili značajna mjesta na takmičenjima.

Uručena su priznanja profesorima i zaposlenicima Behram-begove medrese za njihov dugogodišnji nesebični rad i trud.

Priznanja su primili Emina Hatunić, profesorica, hafiz Amir Hodžić, profesor, i Nezir Redžić, radnik na poslovima kontrole ulaza u Behram-begovoj medresi.

Direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić uputio je čestitke učenicima i profesorima povodom Dana škole, a posebne čestitke uputio je uposlenicima i učenicima koji su dobili nagrade i priznanja.  Hatunić je ovom prilikom učenicima uputio nekoliko savjeta:

„Prvo, postavite ispred sebe cilj kojem hoćete da stignete. To je preduvjet svakog uspjeha. Drugo, budite optimisti. Imajte veliku nadu i uvjerenje da ćete, uz Božiju pomoć, doći do cilja koji ste sebi odredili. I treće, na što vam želim ukazati, je rad, trud, zalaganje. Uzalud su ciljevi, vjera i nada u uspjeh, ako to niste potvrdili svojim postupcima, zalaganjem i trudom. Naše ciljeve, naša čvrsta uvjerenja da znamo i možemo, moraju biti obavijena kontinuiranim radom,“ kazao je direktor Hatunić.

obracanje direktorabbm 2017