U Čeliću je u četvrtak 4. decembra ove godine obilježena dvadeseta godišnjica formiranja i rada tamošnjeg Medžlisa IZ-e.

Najsvečaniji dio programa obilježavanja je bila svečana akademija koja je istoga dana izvedena u svečanoj sali Općine Čelić.

Na akademiji je, uz druge prigodne sadržaje, prezentiran i dokumentarni film o nastanku i razvoju Medžlisa Čelić, a dodijeljene su i zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Ovome događaju su prisustvovali glavni imam Islam-ef. Hrnjić i predsjednik Medžlisa IZ-e Čelić hfz. Midhat-ef. Beganović, imami s toga područja, načelnik Općine Čelić i brojni gosti. Prisustvovali su joj i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, pomoćnik muftije za administrativno i pravno poslovanje Muamer Zukić, te mnogobrojni džematlije.

Muftija Fazlović je u svom obraćanju čestitao imamima i džematlijama na ovom značajnom jubileju. Pohvalio je dostignuća Medžlisa i ukazao na nove izazove koji stoje pred muslimanima i Islamskom zajdnicom u BiH. Muftija je istakao i važnost koheretnosti muslimana, posebno u sredinama kao što je Čelić i ukazao na ulogu mlađih generacija, koje treba sačuvati i poduprijeti u nastojanjima da kvalitetno obilježe ovo vrijeme.

{gallery}0512140{/gallery}