Ovom prilikom uručena su priznanja prijateljima, istaknutim nastavnicima i alumnistima FIN-a za izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji njegova ugleda u zemlji i inostranstvu. Ovo priznanje na jučerašnjoj svečanosti dodijeljeno je i Vahid-ef. Fazloviću, muftiji tuzlanskom, te njegovom pomoćniku dr. Sead-ef. Seljubcu.

Na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu 29. septembra održana je svečanost u povodu 40 godina njegovog rada, a na kojoj su dodijeljena priznanja istaknutim profesorima i ličnostima koje su doprinijele razvoju i afirmaciji Fakulteta.

U ime Fakulteta prisutnima se obratio dr. Zuhdija Hasanović, dok su o fakultetu još govorili sadašnji i bivši profesori: Enes Karić, Hilmo Neimarlija, Adnan Silejdžić, Ahmet Alibašić i Mustafa Hasani.

Rektor Univerziteta u Sarajevu dr. Rifat Škrijelj izrazio je zadovoljstvo primanjem FIN-a i Katoličkog bogoslovnog fakuleteta u Sarajevu u članstvo Univerziteta u Sarajevu.

Islamskoj zajednici i Fakultetu čestitao je u svom obraćanju i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

U svom obraćanju reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović je istakao ulogu Fakulteta u društvu: “Možemo reći da je Fakultet nastao kao rezultat napora našeg naroda da nakon Drugog svjetskog rata utvrdi vjerski i potvrdi svoj nacionalni identitet… Bosanskohercegovačke medrese i mektebi kao i najšira osnova našeg odgojno-obrazovnog sistema, hvala Bogu, slijede osnovni interpretativni pravac koji trasira FIN u Sarajevu. Dokle god bude tako, nadati se je da će naša duhovna tradicija odolijevati nasrtajima kako onih rigidnih interpretacija sa istoka, tako i onih orjentalističkih, zlonamjernih stavova o islamu sa zapada.”

Ovom prilikom uručena su priznanja prijateljima, istaknutim nastavnicima i alumnistima FIN-a za izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji njegova ugleda u zemlji i inostranstvu, a za period 2007-2017. godina. Ovo priznanje na jučerašnjoj svečanosti dodijeljeno je i Vahid-ef. Fazloviću, muftiji tuzlanskom, te njegovom pomoćniku dr. Sead-ef. Seljubcu.

 Povodom 40. godišnjice Fakulteta muftija Fazlović je uputio čestitku dekanu Hasanoviću, njegovim saradnicima, nastavnicima i studentima u kojoj se, između ostalog, kaže: “Radosni smo što se Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, baštineći tradiciju islamskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, od Mektebi nuvvaba i Visoke šerijatsko-sudačke teološke škole do Islamskog teološkog fakulteta, razvio u najprestižniju islamsku visokoobrazovnu ustanovu u ovom dijelu svijeta. Istraživanje naše duhovnosti, prošlosti i tradicije, te brojnih aspekata našeg vjerskog života, kao i veliki akademski pojedinačni i zajednički uspjesi uglednih i uvaženih alima govore o ovom Fakultetu kao o kući znanja i naše nade u dobru budućnost.”