U nedjelju 7. augusta 2022. godine svečano je otvoren novoizgrađeni mesdžid s munarom u džematu Donji Križevići, naselje Motovo, MIZ Zvornik.

Svečanom otvorenju prisustvovli su izaslanik Reisu-l-uleme dr. Ahmed-ef. Purdić, izaslanik Muftijje tuzlanskog dr. Ahmed-ef. Hatunić, imami MIZ Zvornik na čelu s glavnim imamom hfz. Izet-ef. Salkanovićem i predsjednikom IO Mustafom-ef. Muharemovićem, te veliki broj džematlija iz ovog dijela naše zemlje.

Svečanost otvaranja mesdžida započela je učenjem Kur′ana. Na početku programa prisutnima su se obratili mjesni imam Mehmed-ef. Šahmanović, kao i glavni imam MIZ Zvornik hfz. Izet-ef. Salkanović, koji su se zahvalili svima na dolasku.

U svojstvu izaslanika Muftije tuzlanskog prisutnima se obratio dr. Ahmed-ef. Hatunić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli. Prenoseći selame Muftije i podsjećajući na vrijednost gradnje Allahovih kuća – džamija, čestitao je domaćinima na njihovom pregalaštvu i trudu.

Na samom kraju programa prisutnima se obratio i izaslanik Reisu-l-uleme dr. Ahmed-ef. Purdić, koji je nakon prigodnog obraćanja proglasio ovaj mesdžid otvorenim i vlasništvom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Noć ranije, uz prisustvo velikog broja vjernika, u mesdžidu je upriličena mevludska svečanost. Mevlud su proučili imami MIZ Zvornik, a u programu su još učestvovali Ahmet-ef. Hamidović, imam džemata Dubrave Donje kod Živinica i hfz. Omer ef. Zulić, profesor u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu. Prigodnim vazom prisutnima se obratio glavni imam MIZ Zvornik hfz. Izet-ef. Salkanović.