U džematu Brdo, Medžlis Islamske zajednice Čelić, u subotu 29. septembra 2018. godine, svečano je otvorena džamija.

Izgradnja ove džamije počela je u novembru 2017. godine, na istom mjestu gdje je nekada bila stara džamija. Tokom obilnih padavina i poplava 2014. godine došlo je do pomjeranja tla, a zatim i pucanja zidova i kupole na džamiji, te se moralo pristupiti njenom rušenju i ponovnoj izgradnji. Prema predajama i natpisu na kamenoj ploči, stara džamija izgrađena je oko 1700. godine. Ovo je četvrta džamija sagrađena na ovom mjestu. Prva džamija bila je od drveta ali je zapaljena tokom Prvog svjetskog rata. Kasnije je sagrađena džamija od kamena sa drvenim krovom i drvenom munarom. Tokom Agresije na Bosnu i Hercegovinu, 15. juna 1992. godine, pogođena je granatom, a kasnije je potpuno uništena. Obnovljena je i ponovo otvorena 1997. godine.

Svečanosti su prisustvovali izaslanik Reisu-l-uleme prof. Mustafa Spahić, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imam Džemal-ef. Šadić, predsjednik IO medžlisa Fahrudin Džafić, predstavnici lokalne vlasti, brojni imami i gosti.

Izgradnju džamije, pored velikog broja džematlija, pomogao je donator Abdulaziz Abdullah Al-Saja iz Saudijske Arabije, koji je prisustvovao ovoj svečanosti i kome je, kao i drugim vakifima, uručena vakufnama.

Muftija Fazlović se zahvalio svima koji su pomogli izgradnju džamije, te je istakao da na ovim prostorima žive vrijedni i dobri ljudi koji su uvijek znali čuvati svoje vrijednosti, vjeru i domovinu.  

Mustafa-ef. Spahić je govorio o važnosti džamije, džemata i jake zajednice muslimana. Prof. Spahić je džamiju proglasio vakufom Islamske zajednice, a svoje pravo da otvori džamiju prepustio je vakifu Al-Saja.

Tokom ove svečanosti prisutnima su se obratili i Džemal-ef. Šadić i vakif Al-Saja, a noć uoči otvorenja džamije proučen je mevlud.