U nedjelju 19. avgusta 2018. godine svečano je otvorena džamija u džematu Duboki Potok, Medžlis Islamske zajednice Srebrenik.

Svečanosti su prisustvovali izaslanik reisu-l-uleme muftija sarajevski Enes-ef. Ljevaković i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, te glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenik Refik-ef. Hodžić, predsjednik IO Medžlisa Srebrenik Abdullah Arifović,  predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić, predstavnici Vlade TK, Općine Srebrenik i brojni gosti i džemtlije.

Imam ovog džemata Jasmin-ef. Sukanović se zahvalio svim vakifima i aktivistima, Džematskom i Građevinskom odboru na čelu sa Mehom Ibrišimovićem, kao i svim privrednicima koji su pomogli gradnju džamije, a posebno Hazimu i Sadiji Bašić, koji su uvakufili 80 hiljada KM, te Hasanu Džaniću, koji je također uložio značajna sredstva, kao i ostalima koji su na bilo koji način pomogli gradnju džamije.

Glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenik Refik-ef. Hodžić je kazao da je ovo 24. džamija koja je otvorena poslije Agresije na Bosnu i Hercegovinu u ovom medžlisu, a još 2 su izgradnji. 

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je čestitao vrijednim džematlijama, vakifima i medžlisu, te je istakao odgovornost prema mladima i važnost stalne brige o njima. Muftija Fazlović je kazao da nije moguće podizati i odgajati djecu, uz sve druge institucije, bez džamija i mekteba. Posebno je važno što ova džamija ima cijeli jedan sprat za omladinu, jer su oni naša budućnost i valja ih odgajati tako da budu dobri muslimani i Bošnjaci, da vole svoju vjeru i svoju domovinu, kazao je Muftija.

Izaslanik reisu-l-uleme Enes-ef. Ljevaković, muftija sarajevski, je govorio o važnosti džamije kao mjesta činjenja sedžde, izučavanja nauke i okupljanja ljudi radi činjenja dobra a odvraćanja od zla. Muftija Ljevaković je džamiju proglasio vakufom Islamske zajednice, a svoje pravo da otvori džamiju prepustio je vakifima Hazimu i Sadiji Bašić.

Noć uoči otvorenja džamije proučen je mevlud, a predavanje je održao Sead-ef. Seljubac, koji je ukazao na značaj namaza, njegovanja bratskih i komšijskih odnosa, kao i važnost očuvanja tradicije Bošnjaka.

Džemat Duboki Potok nalazi se 5 km istočno od Srebrenika, na magistralnom putu Tuzla – Srebrenik. Džemat ima oko 500 domaćinstava sa blizu 3.000 stanovnika. Ova džamija je potkupolna, a uz nju je izgrađena i munara s dva šerefeta.