U Gajevima (Koraj), MIZ Čelić, u nedjelju 1. septembra 2019. godine svečano je otvorena džamija.

Svečanosti su prisustvovali izaslanik Reisu-l-uleme muftija Edhem-ef. Čamdžić, izaslanik Muftije tuzlanskog Ahmed-ef. Hatunić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS-a Ramiz Salkić, glavni imam MIZ Čelić Džemal-ef. Šadić, predsjednik IO MIZ-e Čelić Salih Karamović, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić, načelnik Opštine Čelić Sead Muminović, kao i predstavnici Opštine Lopare i brojni džematlije.

Imam u ovom džematu Mirza-ef. Halilović je poželio dobrodošlicu gostima, a o izgradnji džamije govorio je predsjednik organizacionog odbora Hazim Nakičević.

Prisutnima su se obratili glavni imam Džemal-ef. Šadić i predsjednik Izvršnog odbora ovog medžlisa Salih Karamović, koji su iskazali svoje zadovoljstvo zbog uspiješnog završetka izgradnje džamije u ovom džematu. Potpredsjednik Ramiz Salkić je istakao da značaj čuvanja svojih ognjišta, te pored materijalnih stvari graditi i suživot na prostoru na kojem se nalazimo. Podršku ovom projektu, kao i brojnim drugim koji se realizuju u Koraju, iskazao je načelnik Čelića Sead Muminović.

Ahmed-ef. Hatunić, izaslanik muftije tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića, kazivao je o čuvanju institucije vakufa, a izaslanik Reisu-l-uleme muftija Edhem-ef. Čamdžić je istakao važnost čuvanja identiteta Bošnjaka i dobre međureligijske saradnje i života.

Najzaslužnijima su uručene zahvalnice i vakufname, a nakon što je muftija Čamdžić džamiju proglasio vakufom Islamske zajednice njeni ključevi su uručeni vakifu Mensuru Karasuljiću, koji je sa svojim sinovima svečano otvorio džamiju.