Tokom ovog susreta muftija Fazlović se zahvalio direktoru Šanliju na dosadašnjoj saradnji i podršci koju ova Agencija i turski narod pružaju stanovništvu Bosne i Hercegovine

U srijedu 20. januara ove godine direktor Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u BiH Husejin Šanli (Huseyin Șanli), zajedno sa saradnicima, posjetio je Muftijstvo tuzlansko, gdje se susreo s muftijom tuzlanskim Vahidom-ef. Fazlovićem.

Tokom ovog susreta muftija Fazlović se zahvalio direktoru Šanliju na dosadašnjoj saradnji i podršci koju ova Agencija i turski narod pružaju stanovništvu Bosne i Hercegovine. Upoznao ga je i s planovima Islamske zajednice u BiH na ovome području. Posebna pažnja tokom razgovora poklonjena je rekonstrukciji Behram-begove (Šarene) džamiji u Tuzli, koja je i nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

Direktor Šanli je istakao opredijeljenost TIKA-e da ustraje u pružanju podrške razvoju Bosne i Hercegovine, te potvrdio njeno uključivanje u spašavanje Šarene džamije, koja je izgrađena još u vrijeme Osmanskog carstva.

Svoju podršku projektu rekonstrukcije najstarije tuzlanske džamije dao je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je sa saradnicima prisustvovao ovome susretu.