Tradicionalni iftar Muftijstva tuzlanskog za Bošnjakinje priređen je u srijedu 7. juna ove godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Iftaru su prisustvovale brojne aktivistice iz javnog, obrazovnog, kulturnog i vjerskog života. Nakon zajedničkog akšam-namaza i iftara, u ime gošći se obratila prof. Meliha Terzić koja se zahvalila Muftijstvu i muftiji Fazloviću za organiziranje ovog iftara.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je iskazao radost zbog zajedničkog iftarskog druženja, te je u svome obraćanju ukazao na poruke iz sure El-Asr, odnosno na vjerovanje i činjenje dobra. Naglasio je značaj spoznaje važnosti vremena, istine, strpljivosti, a posebno namaza i dove.

Iftaru su prisustvovale gošće iz Sarajeva: dr. Safija Malkić, stručna saradnica u Odjelu za brak i porodicu, Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH i Alma Hadžić, urednica Radija BIR.

U vremenu prije iftara upriličen je susret muftije Fazlovića sa gošćama iz Sarajeva i koordinatoricama medžlisa u Muftijstvu tuzlanskom.

Iftaru su prisustvovali pomoćnici muftije tuzlanskog dr. Sead Seljubac i Muamer Zukić, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić i sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić.

iftar bosnjakinje 20172