U četvrtak, 14. marta ove godine, Muftijstvo tuzlansko i Bahram-begova medresa su upriličili iftar za predstavnike institucija i uglednike s područja Muftiluka tuzlanskog. Iftaru su prisustvovali zvaničnici iz vlasti, predstavnici obrazovnih, kulturnih, zdravstvenih i privrednih institucija, vakifi i drugi uglednici.

U svojoj besjedi muftija tuzlanski dr. Vahid-ef.  Fazlović je pozvao na predanost ibadetima ramazanskog mjeseca i jačanje našeg zajedništva. Muftija se zahvalio prisutnima na dosadašnjoj podršci Behram-begovoj medresi u Tuzli, te je i u ovoj prilici pozvao da se snažno i planski pruža pomoć Bošnjacima u Podrinju.

Na tradicionalnom iftaru za Bošnjakinje koji je održan u petak, 15. marta ove godine, muftija Fazlović se zahvalio vrijednim Bošnjakinjama na njihovoj ulozi koju kao muslimanke imaju u porodici, džematu i društvu u cjelini. Istakao je mnogostruke i zapažene doprinose Bošnjakinja u poslovima koje obavljaju. Muftija je posebno govorio o majkama Srebrenice i njihovom snažnom i neumornom bdjenju na braniku istine i pravde, radi svojih najmilijih i svoje domovine. Svim sudionicima ovog iftara je poželio ustrajnost u ramazanskim ibadetima, i da postignu Allahovu milost, oprost i zaštitu.

Prije iftara je muftija Fazlović razgovarao s maJkama Srebrenice o njihovoj ramazanskoj svakodnevnici, ali i aktivnostima koje u kontinuitetu provode putem svojih udruženja. Svima njima je poželio dobro zdravlje i zadovoljstvo u ramazanskom blagoslovljenom vremenu.

Na ovim iftarima prisutnima su se također obratili direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić, voditeljica odjela za brak i porodicu Ureda za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice dr. Safija Malkić i predsjednica Udruženja Pokret “Majke enklava Srebrenice i Žepe” Munira Subašić.