Abdulah Haušić, sin Saliha i Emine, treći je hafiz u ovoj porodici. Prije njega hifz su položile njegove sestre Selma i Zuhra

Hafiska dova Abdulahu Haušiću, 48. hafizu Behram-begove medrese u periodu njezinog obnovljenog rada,  proučena je u četvrtak 29. septembra ove godine u džamiji Behram-begove medrese.

Promociji mladog hafiza su prisustvovali izaslanik reisul-uleme hafiz Kenan-ef. Musić, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, profesor na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu Dževad-ef. Šošić, muderisi, hafizi, imami, rodbina i prijatelji mladog hafiza.

Abdulah Haušić, sin Saliha i Emine, treći je hafiz u ovoj porodici. Prije njega hifz su položile njegove sestre Selma i Zuhra. Abdulah je učenik 4. razreda Behram-begove medrese, a polaganje hifza je okončao 30. maja 2016. godine pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Njegov muhafiz je hafiz Mirnes-ef. Spahić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Hafiz Haušić je 27. kandidat kojeg je muhafiz Spahić izveo u zvanje hafiza Časnog Kur'ana.

Direktor Hatunić je kazao kako su ovo značajni i veliki dani za sve učenike i profesore Medrese, a posebno je na ovim svečanostima važno prisustvo učenika kojima je ovo dodatni podsticaj da idu putem učenja Kur'ana, njegovog promoviranja i  podučavanja drugih Božijoj riječi.

Muftija Fazlović je čestitao mladom hafizu, njegovom muhafizu i porodici, te istakao kako je hafiz čovjek koji je do svoje titule došao s velikim poteškoćama i velikim trudom, a da nije moguće do velikih djela doći ako je čovjek pasivan.

Diplomu hafiza Kur'ana Časnog mladom Abdullahu Haušiću uručio je izaslanik reisul-uleme hafiz Kenan-ef. Musić kao i nagradu i priznanje ,,Fonda ,,Bošnjaci” iz Sarajeva. Hafiz Musić je u svome obraćanju istakao važnost učenja hifza i važnost nastojanja da se živi po propisima i uputama Kur'ana. 

{gallery}3009160{/gallery}