U Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina u četvrtak 7. novembra 2019. godine upriličena je tribina za mlade pod nazivom „Budi inspiracija“.

Uvodnim riječima dobrodošlice obratio se imam hafiz mr. Saudin-ef. Gobeljić.

Gosti ovog inspirativnog susreta bili su mladi bosansko-hercegovački sportisti Amel Tuka, Irfan Fejzić i Amar Beganović.

U svojim obraćanjima okupljenoj omladini naši sportisti su govorili o svom životnom putu, o uspjesima koje su postigli na polju sporta, ali i o ulozi vjere i porodice na njihovim životnim putevima.

Svaki od njih je na posebno mjesto stavio porodicu, njenu podršku, ali i one vrijednosti koje se iz ove osnovne ćelije društva nose dalje kroz životno putovanje. Bilo je riječi i o poteškoćama s kojima su se susretali, a koje su im pomogle na putu njihovog uspjeha.

Gostima je ovom prilikom prigodne hedije uručio glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Tribina je organizirana u saradnji sa udruženjem „Proaktiva“, a realizovana je u okviru mevludske manifestacije Medžlisa IZ Tuzla „Stazama Poslanika islama“.

Dijelom programa bile su i dvije izvedbe ilahija, koje su bile premijerno izvedene. Džemat Tušanj-Slatina obilježava šest godina rada, te je ova aktivnost bila jedna od aktivnosti tog džematakog jubileja.