Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla od svog osnivanja, 2009. godine, pa sve do danas posebnu pažnju pridaje mjesecu ramazanu i aktivnostima koje se realizuju u tom periodu.

I ove godine je mjesec ramazan u Asocijaciji žena poseban a sadržaji ramazanskih aktivnosti su pomno  osmišljeni. Ovog ramazana Asocijacije realizuje ciklus predavanja za žene. Predavanja se održavaju svake subote u nekom od tuzlanskih džemata. Do sada su održana tri predavanja, u džematu Jalske džamije, džematu Simin Han i Cerik. Posljednje predavanje će biti upriličeno u rubnom tuzlanskom džematu Vasići. Gošća predavač na ovim ugodnim ramazanskim predavanjima je Nevresa Šehić, prof. islamskih nauka, koja kroz niz nasihata i razgovor sa džematlijkama pokušava da doprinese da mjesec posta, njegove blagodati ali i sam post budu na najbolji način prakticirani.

Kao i svake godine do sada, Asocijacije je upriličila iftare za svoje aktivne članice i saradnice. Iftar je upriličen u ugodnom ambijentu bosanske sobe džamije Kralj Abdullah  u Tuzli.  –  Iftari su uvijek prilika da se družimo, dijelimo najljepše radosti mjeseca ramazana ali i prilika da se jedni drugima zahvalimo za podršku i ukažemo koliko nam ona znači u ovim teškim vremenima, istaknula je u svom kratkom izlaganju na ovogodišnjem iftaru,  predsjednica Asocijacije, Elmedina Osmić Brzović.

Potom je upriličen iftar za studentice koje su okupljene oko aktivnosti Kluba za studentice i djecu Asocijacije, koje daju doprinosu u radu Kluba, Asocijacije ali i dobar primjer mladima kako se vrijeme može korisno i kvalitetno koristiti kroz programe koje osmišljavaju i pohađaju.

Neizostavna aktivnost je, već šestu godinu zaredom,  i ramazanska posjeta Domu penzionera u Tuzli kada se svim postačima koji žive u Domu priredi iftar. Tokom ove posjete  se svim korisnicama Doma obezbjede bajramske hedije a posjeta bude upriličena pred Bajram, kako je planirano i ove godine.

{gallery}2207140{/gallery}