Edukativnom programu za žene Medžlisa Islamske zajednice Tuzla pod nazivom „Lijepa riječ“, koji se realizuje u tuzlanskim džematima svake subote poslije podne-namaza,  29. januara 2022. godine domaćini su bili džemati Bijela džamija i Jalska džamija.

U Jalskoj džamiji se uvodnim riječima džematlijkama obratio Nedim-ef. Dervišević, imam džamije. Predavanje na temu “Ko učini trun dobra vidjet će ga” održala je prof. Amina Đulović, stručna saradnica Muftijstva tuzlanskog.

U Bijeloj džamiji dobrodošlicu gošćama i džematlijkama zaželio je imam hafiz Abdullah-ef. Okanović, kao i koordinatorica u ovom džematu Mihreta Okanović. Predavanje je održala prof. islamske vjeronauke Edina Akriše koja je govorila o porodici i odgoju djece. Susretu u Bijeloj džamiji prisustvovala je i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Tuzla prof. Elmedina Osmić Brzović te je ovom prilikom poklonjena i hatma pred dušu hadži Belkisa-hanume Avdibašić koja je preselila na Ahiret, a ostavila je značajan doprinos u ovom džematu.