Na savjetovanjima je bilo prisutno preko 80% imama i vjeroučitelja koji su angažirani u navedenim medžlisima. Savjetovanje je organizirano na inicijativu Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u BiH, a obrađene su tri ključne teme

U subotu 2.11.2013. godine u Tuzli (prostorije Behram-begove medrese) je održano savjetovanje za imame i vjeroučitelje s područja medžlisa Islamske zajednice Tuzla, Gornja Tuzla i Srebrenik.

Isto savjetovanje je održano za medžlise Islamske zajednice Gračanica, Gradačac i Puračić u Gračanici u nedjelju 3.11.2013. godine.

Na savjetovanjima je bilo prisutno preko 80% imama i vjeroučitelja koji su angažirani u navedenim medžlisima. Savjetovanje je organizirano na inicijativu Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u BiH, a obrađene su tri ključne teme: Uloga imama i vjeroučitelja u sistemu Islamske zajednice sa fokusom na jedinstvo i međuljudske odnose – društveni kapital Zajednice (dr. Amir-ef. Karić, rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe RIZ-a); Saradnja muallima i vjeroučitelja u odgojno-obrazovnom radu – stanje i perspektive (Ibrahim Begović, prof.) i Težnja ka top formi u nastavi islamske vjeronauke (mr.sci. Nezir Halilović)

Imami i vjeroučitelji su svojim konstruktivnim diskusijama značajno doprinijeli  uspješnoj realizaciji ovog savjetovanja.

Na području Muftijstva tuzlanskog, ovakvo savjetovanje je već održano u Bijeljini, a u naredna dva vikenda se planira njegovo održavanje u Zvorniku i Živinicama.

{gallery}051113{/gallery}