Mektepska pouka na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla usljed novonastale situacije uzrokovane širenjem pandemije koronavirusom odvija se na daljinu.

Polaznici mekteba uz mentorstvo svojim muallima mekteb prate putem online platforme Google učionica. Muallimi platformu obogaćuju novim, zanimljivim sadržajima kako bi učenicima olakšali i pomogli da što lakše usvoje nove nastavne jedinice.

Nastava iz predmeta Islamska vjerounauka za osnovne i srednje škole na području Grada Tuzla neometano se odvija putem online platforme.

Muallime i profesorice u okviru programa Škole islama i Škole Kur'ana za žene, također uspješno realizuju online nastavu.

Tokom protekle sedmice pristupilo se reorganizaciji održavanja programa i nastave u okviru aktivnosti Asocijacije žena Medžlisa islamske zajednice Tuzla, kako bi se svi započeti programi prilagodili novonastalim društvenim okolnostima.

Nastava u Školi Kur'ana i Školi islama za žene se odvija putem online platformi i aplikacija koje su pogodne za izvođenje nastave na daljinu.