U Medžlisu Islamske zajednice Tuzla upriličen je prijem povodom ispraćaja u penziju Ajdin-ef. Džafića, imama Džindijske džamije u Tuzli.

Čestitke i riječi zahvale uputio je glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, koji je prenio i selame predsjednika Medžlisa Tuzla prof. dr. Amira Karića. Hafiz Huskanović je iskazao zahvalnost efendiji Džafiću za njegov misijski rad i doprinos u radu Zajednice, poželivši mu dobro zdravlje u penzionerskim danima koji su pred njim.

Emotivnim riječima kolegama se obratio Ajdin efendija, evocirajući sjećanja na radni vijek koji je proveo u tuzlanskim džematima od 80-tih godina.

Imami Medžlisa Islamske zajednice Tuzla izrazili su svoje zadovoljstvo što su imali priliku da sarađuju sa Ajdin efendijom. Ovo je bila i prilika da se zajedno prisjete i najupečatljivijih momenata sa zajedničkih projekata tokom proteklih godina.

prijem-ajdin-ef-1.JPG - Tuzla: Svečani ispraćaj u penziju Ajdin-ef. Džafića

Ovom prilikom efendiji Džafiću u ime kolektiva Medžlisa Tuzla uručeni su skromni pokloni kao znak pažnje i zahvalnosti. U narednim danima će biti upriličena svečanost u džematu Džindijske džamije na kojoj će Ajdin efendiji biti uručen poklon odlazak na umru.