U bosanskoj sobi Džamije „Kralj Abdullah“ u četvrtak, 16. novembra 2023. godine, započela je realizacije šestog ciklusa programa katedre fikha za žene.

Susret je počeo učenjem Jasini-šerifa i kraćim zikrom kojeg su proučile prof. Merzija Kasumović i učenice Behram-begove medrese. Predavanjem o značaju ove kur’anske sure obratila se Azra Fazlović, profesorica fikha u Behram-begovoj medresi.

Profesorica Fazlović je govorila i o važnosti susreta džemata na kojima se podučava, promišlja i razgovara s ciljem usmjeravanja na zajednički ibadet i produbljivanje pobožnosti, učenje Kur’ani-kerima, zikr ali i nauku.

Program katedre fikha koji za cilj ima sistematičnije i dugoročnije podučavanje muslimanki započeo je u decembru 2018. godine, a organizuju ga Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Behram-begova medresa, uz podršku Muftijstva tuzlanskog.

Na ovom susretu iskazana je i zahvalnost organizatorima ovog programa, kao i svima koji uzimaju aktivno učešće na susretima na kojima se nastoji obnoviti i upotpuniti znanje iz obasti fikha.