U Centru za mlade Tušanj u subotu, 25. februara 2023. godine Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Tuzla organizovali su seminar za imame/muallime i nastavnike islamske vjeronauke u osnovnim i srednjim školama na području Medžlisa IZ Tuzla.

Na otvaranju seminara učesnicima su se obratili dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog i glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Uvodničari na seminaru bili su Izet Numanović, pomoćnik direktora Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i Zumra Šahović, stručni savjetnik za obrazovanje u Pedagoškom zavodu TK, koji su govorili o kreativnim nastavnim tehnikama. Tokom seminara učesnici su uzeli učešće i u praktičnom dijelu govoreći o pomenutoj temi, razmijenjujući iskustva i ideje koje mogu biti poticajne u razvoju i nadogradnji kreativnosti u nastavi.

Seminar je organizovan u okviru Plana rada Muftijstva tuzlanskog za 2023. godinu i Plana rada Medžlisa Islamske zajednice Tuzla kojima je predviđeno organiziranje seminara za stručno usavršavanje imama i muallima.