Savjetovalište za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla organiziralo je radionicu pod nazivom “Snaga porodice” koja je održana u Centru za mlade Tušanj.

Radionicu su vodile koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog prof. Hasiba Saračević i voditeljica Savjetovališta Elmedina Osmić Brzović.

Radionica je koncipirana kao kraće putovanje kroz prošlost, sadašnjost i budućnost kroz prizmu osvještavanja snažnih strana svake porodice, ali i onih segmenata koji se mogu dodatno osnažiti kroz edukaciju njenih članova.

– Željele smo da zaokružimo ovogodišnje aktivnosti jednim susretom koji će polaznicama biti poticaj da osnažuju svoje porodice, jer je porodica resurs koji je važan i u koji redovno valja donositi nova znanja i alate kako bi njeni članovi bili snažni u njoj, ali i van nje – kazala je voditeljica Osmić Brzović.

Učesnice radionice izrazili su zadovoljstvo u pogledu ove edukacije, kazavši će im ista biti korisna za efikasniji i kvalitetniji odnos prema članovima porodice, ali i zajedničko djelovanje na njenom osnaživanju.

Radionica je realizovana u saradnji sa Odjelom za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog.