Škola Kur'ana MIZ Tuzla u džamiji Kralj Abdullah organizirala je četvrto po redu nagradno takmičenje u hifzu kur'anskih sura Ja-Sin, Eš-Šems i El-Lejl.

Takmičenje je održano u džamiji Kralj Abdullah a učešće na istom uzeo je 51 takmičar sa područja Medžlisa Tuzla.

Takmičari su bili raspoređeni u dvije kategorije. Prva kategorija (takmičari do 12 godina) koji su se takmičili u hifzu kur'anskih sura Eš-Šems i El-Lejl i druga kategorija (takmičari svih uzrasta) koji su se takmičili u hifzu kur'anske sure Ja-Sin.

Komisija u sastavu hafiz Mirnes-ef. Spahić, hafiz Edin-ef. Peštalić i Jasmin-ef. Nedimović nije imala nimalo lahak posao. Bilo je 30 prijavljenih kandidata za prvu kategoriju i 21 kandidat za drugu kategoriju za koju su se mogli prijaviti takmičari svih uzrasta.

U kategoriji sure Ja-Sin nagrađena su tri najbolja učača, a u kategoriji kur'anskih sura Eš-Šems i El-Lejl pet najboljih učača.

Najbolji učači kur'anskih sura Eš-Šems i El-Lejl bili su:

1. Omerović Harun,

2. Čirak Muhamed,

3. Douida Malik,

4. Jupić Emina i

5. Dedić Muhamed.

U kategoriji sure Ja-Sin najbolji su bili:

1. Huremović Malik,

2. Omerović Abdulkadir i

3. Hasanbašić Ahmed.

Najboljim učačima su dodjeljene diplome i novčane nagrade. Za sve učesnika obezbjeđene su prigodne hedije i uvjerenja o učešću na takmičenju koje su im uručili članovi komisije.

Allahova riječ je ove večeri ujedinila sve generacije, tako da je najmlađa učesnica ovog takmičenja imala pet godina a najstariji učesnik takmičenja imao je 62 godine. Ono što je naglašeno je da su detalji i nijanse bili presudni jer su svi učesnici pokazali da umiju lijepo i na svoj način učiti odabrane sure. 

(miztuzla.com)