VijesŠestočlana porodica Mujić iz tuzlanskog naselja Crvene Njive donedavno je živjela u jednoj trošnoj i neuslovnoj prostoriji. Prije nepuna dva mjeseca istaknuti tuzlanski ljekar Edin Husarić pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava za kupovinu kuće za ovu porodicu. Organizaciji i realiaciji akcije priključio se Medžlis Islamske zajednice Tuzla, tuzlanski džemat Vikaljske džamije i mnogi drugi koji su željeli biti dio ove humane priče.

U petak 9. aprila 2021. godine upriličena je posjeta porodici Mujić. Akcija prikupljanja sredstava je okončana u prvim danima mjeseca aprila kada je porodici Mujić kupljena kuća.
Porodicu Mujić posjetili su glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, dr. Edin Husarić, imam Vikaljske džamije Sabit-ef. Mehidić i predsjednik džematskog odbora Vikaljske džamije Mustafa Terzić.
Glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović prilikom posjete istakao je svoju radost i posebno zadovoljstvo što se u ovim predramazanskim danima okončala ova akcija i što porodica Mujić ramazanske dane dočekuje u novom domu.

Glavni imam Huskanović i doktor Husarić su se još jednom zahvalili svima koji su dali podršku i bili dio ove posebne priče.

U porodici pored oca Rašida i majke Ajke živi četvero maloljetne djece uzrasta od 10 do 17 godina. Dvoje njih pohađaju srednju, a dvoje osnovnu školu. Otac je bolestan. Majka, također, nije sposobna za rad usljed narušenog zdravlja. U ovoj porodici niko nije zaposlen, a osnovni izvor prihoda su im socijalna pomoć i dječiji dodatak, čiji iznos je minimalan i nije dostatan ni za dio potreba koje ova porodica ima.

Kupovinu kuće porodici Mujić pored Medžlisa Tuzla podržali su Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, Muftijstvo tuzlansko, Fondacija Junuzović, Grad Tuzla, Klub alumnista Behram-begove medrese, kolektiv Mješovite srednje škole u Tuzli, značajan broj tuzlanskih privrednih subjekata, džemata, džematlija i građana Tuzle i okolnih gradova.