U okviru programa obilježavanja Nove 1441. hidžretske godine glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović posjetio je Centar za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“ u Tuzli.

Glavni imam Huskanović se obratio čestitkom i lijepim željama djeci i njihovim roditeljima, potom je svim korisnicima Centra uručio hedije. Jednom od korisnika Centra hafiz Huskanović je uručio Kur'ana kako bi nastavio proces učenja, nakon uspješno savladanog arapskog pisma.

Tokom susreta korisnici Centra su u znak zahvalnosti izveli prigodan program.

Program menadžerica Centra Selma Peštalić se ovom prilikom zahvalila Medžlisu Tuzla i glavnom tuzlanskom imamu na pažnji, podršci i razumijevanju koje ukazuju korisnicima Centra.

Medžlis Islamske zajednice Tuzla već godinama ima dobru saradnju sa pomenutim Centrom, kroz različite projekte koji su usmjereni prema socijalno osjetljivim kategorijama stanovništva.

U četvrtak, 12. septembra organizirana je posjeta Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Štićenicima Doma se prigodnim riječma o poukama hidžre obratio izaslanik glavnog imama Esnaf-ef. Imamović, imam Svijetle džamije u Slavinovićima.

Imamović je prenio selame i čestitku glavnog imama hafiza Ahmed-ef. Huskanovića, te proveo vrijeme u kraćem razgovoru sa djecom i uručio im prigodne hedije. Djeca su izrazila zahvalnost i nisu krila radost zbog ove geste Medžlisa Tuzla.

Posjeti je prisustvovala i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović i članice Asocijacije žena ovog medžlisa.