Prijem za mlade bračne parove koji su sklopili šerijatski brak na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla postao je redovna aktivnost koja se nekoliko posljednjih godina organizuje krajem kalendarske godine.

Ovogodišnji prijem i susret u organizaciji Savjetovališta za brak i porodicu upriličen je u srijedu, 20. decembra, u bosanskoj sobi Džamije “Kralj Abdullah”.

Riječi dobrodošlice uputila je voditeljica Savjetovališta Elmedina Osmić Brzović, koja je kazala da su ovi susret prilika da se još jednom iskaže pažnja i briga prema onima koji su nedavno otpočeli novu etapu u svojim životima.

Prigodnim porukama o značaju bračne zajednice, porodice i vrijednostima koje su njen ukras i snaga govorio je glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović. Hafiz Huskanović je prisutnim uputio nekoliko nasihata koji najvažniju ćeliju svakog društva mogu učiniti kvalitetnijom i jačom.

Susretu su prisustvovali članovi tima Savjetovališta mr. Sifet-ef. Suljić, mr. Amra Sinanović i mr. Mevla Mehanović. Predstavljen je i rad i usluge Savjetovališta koje egzistira od 2020. godine.

Tokom ovog susreta upriličena je i radionica na temu “Zahvalnost u bračnoj zajednici” koju je vodila mr. Mehanović, a koja je za cilj imala osvijestiti značaj zahvalnosti u životu svakog čovjeka, s posebnim fokusom na zahvalnost u bračnoj zajednici.

Prisutni su pokazali interes i rado su uzeli učešće u ovom edukativnom dijelu susreta, dijeleći i neke svoje impresije.

Gosti su iskazali i riječi pohvale za organizaciju ovakvih susreta na kojima se iskazuje podrška mladim bračnim parovima, ali i pokazuje spremnost i otvorenost Medžlisa Tuzla za svoje članove i njihove porodice.