U petak, 6. oktobra 2023. godine, imami tuzlanskih džemata Sepetari i Bijela džamija Esmir-ef. Hasanović i Edib-ef. Avdić, posjetili su Osnovnu školu “Slavinovići” i tom prilikom u ime svojih džemata uručili stipendiju učeniku generacije školske 2022/2023. godine, Zlatanu Sadikoviću.

Imame i učenika generacije je primio direktor škole Valid Jaganjac koji se zahvalio na ovoj važnoj aktivnosti ali i kontinuiranoj saradnji i općem doprinosu školi. Uručena stipendija je nastavak odlične saradnje između škole i ova dva džemata.

Također, imami su iskoristili priliku u povodu mjeseca rođenja Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., kao i 5. oktobra, Međunarodnog Dana učitelja, da počaste uposlenike škole.

-Ovakvi postupci su sigurno više nego hvale vrijedni, kako suštinski, tako i simbolično. U ime naših učenika, roditelja i uposlenika zahvaljujemo se predstavnicima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, odnosno imamima džemata u Slavinovićima Esmir-ef. i Edib-ef. na podršci školi i našim učenicima, istaknuto je iz škole.

Ova aktivnost se realizira već nekoliko godina i značajan je segment iskazivanja važnosti obrazovanja u lokalnoj zajednici.