U ponedjeljak 24. decembra u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina upriličeno je svečano potpisivanje ugovora sa stipendistima Fonda za stipendiranje učenika i studenata Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.
Svečanom potpisivanju ugovora su prisustvovali glavni imam Medžlisa Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Hasan-ef. Spahić i pravnik Mersad-ef. Pašić.
U skladu sa Pravilnikom i raspoloživim sredstvima donijeta je odluka da Fond ove školske godine stipendira 40 učenika i studenata, a ukupna sredstva namijenjena za ovogodišnje stipendije iznose cca 18.000 KM.
Od 40 stipendista, njih 14 su studenti, 13 srednjoškolci i 13 su učenici osnovnih škola. Ove godine među stipendistima je i dvoje osnovaca iz srebreničkog džemata Dobrak.
Stipendistima i njihovim roditeljima prigodnim riječima i čestitkama obratio se glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović koji im je poželio da i u narednom periodu njihovi uspjesi na polju obrazovanja budu dobri, te da im dodjeljene stipendije budu dodatni podstrek u postizanju još boljih rezultata.
Osnovna sredstva iz kojih se finansira Fond za stipendije su izdvajanja imama MIZ Tuzla u prvom redu, potom uposlenika, vakifa i džematlija sa ovog područja.