U Centru za mlade Tušanj u ponedjeljak 1. marta 2021. godine, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, Instituta za društvena i religijska istraživanja i Specijalne biblioteke „Behram-beg“, održana je tribina povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Gosti na tribini bili su glavni imam Medžlisa Srebrenica Damir-ef. Peštalić, te članovi inicijative „Moja adresa: Srebrenica“ Alija Tabaković i Ćamil Duraković.

U ime organizatora prisutnima se obratio glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, čestitavši svim prisutnim Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i ističući u svom obraćanju značaj Domovine za svakog čovjeka i njegovanja ljubavi prema njoj.

Tribini su prisustvovali predsjednik Medžlisa Tuzla prof. dr. Amir Karić, direktor Instituta dr. Šefko Sulejmanović, direktor Biblioteke mr. Admir Muratović, univerzitetski profesori, imami, džematlije te značajan broj omladine.

Gosti su podijelili dio svojih životnih iskustva i onog što nose u svojim svakodnevnim borbama, ali su izrazili i zahvalnost za ovaj susret na kojem su mogli kazati ljudima u Tuzli kakva je njihova borba, ali i da ona ima smisla jer ima cilj.

Tribinu je moderirao Esmir-ef. Hasanović.

Održana tribina jedna je od aktivnosti kojima je Medžlis Tuzla obilježio Dan nezavisnosti naše Domovine. Dan ranije na Trgu slobode upriličen je defile mektebskih polaznika, njihovih roditelja i muallima, a potom je održan prigodan program. U tuzlanskim, džematima i mektebima su održane radionice i druge aktivnosti na kojima se govorilo, pisalo i učilo o Domovini.