U bosanskoj sobi tuzlanske Džamije “Kralj Abdullah” upriličen je posljednji susret u petom ciklusu realizacije programa Katedra fikha za žene.

Prisutnima se prigodnim riječima obratila Azra Fazlović, profesorica fikha u Behram-begovoj medresi u Tuzli, koja je zahvalila džematlijkama i gošćama koje su u proteklom periodu pratile ovaj program, pokazale privrženost džematu i Zajednici, kao i želju da proširuju i unapređuje svoje znanje o fikhu i islamu, općenito.

Peti ciklus programa Katedra fikha za žene za počeo je u jesen 2022. godine, a tokom istog je bilo govora opštim fikhskim temama, sa posebnim osvrtom na namaz.

Program katedre fikha koji za cilj ima sistematičnije i dugoročnije podučavanje muslimanki započeo u decembru 2018. godine, a organizuju ga Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Behram-begova medresa, uz podršku Muftijstva tuzlanskog.

Poseban doprinos realizaciji ovog programa daju koordinaotrice odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog i Medžlisa Tuzla, Hasiba Saračević i Elmedina Osmić Brzović.