Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić posjetili su u ponedjeljak 10. maja 2021. godine Medžlis Islamske zajednice Zvornik.

Glavni imam Haris-ef. Mustajbašić i predsjednik Mustafa Muharemović predstavili su aktivnosti medžlisa tokom mjeseca ramazana. Istakli su da je, u odnosu na prošlu godinu, ovog ramazana u Zvorniku bilo više mogućnosti za obavljanje zajedničkih ibadeta u džamijama uz poštivanje mjera zaštite zdravlja ljudi.

Muftija Fazlović i muftija Pitić teravih-namaz su obavili u Riječanskoj džamiji te su tokom susreta s džematlijama istakli da su naši džemati i medžlisi na Drini na kapijama naše domovine. Muslimani na ovim prostorima snažno su vezani za svoju vjeru i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu i na tom putu podižu svoje porodice. Uz muslimane na Drini uvijek je bila i njihova Islamska zajednica, i u onim lijepim a posebno u teškim periodima naše prošlosti. Tako će biti i u budućnosti, poručili su ovom prilikom muftija Fazlović i muftija Pitić.

Ovoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Zvornik prisustvovali su direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva goraždanskog Refik-ef. Čaušević i hafiz Selman Derin iz Republike Turske.