Jučer su, 01. februara 2018. godine, kasarnu Oružanih snaga Bosne i Hecegovine na Dubravama posjeti Tuzlanski i Vojni muftija sa svojim saradnicima.

Domaćin ovim delegacijama bio je brigadni general dr. Kenan Dautović. Prisutni su, tokom boravka na ovoj vojnoj lokaciji, imali priliku prisustvovati prezentaciji operativne sposobnosti pripadnika izviđačkih jedinica koji su na ovaj način demonstrirati dio svojih svakodnevnih aktivnosti.

General Dautović je čestitao izviđačkim jedinicima na uspješno izvedenoj vježbi, a potom goste šire upoznao sa aktivnostima 5. pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. U svom obraćanju general Dautović je posebno istakao učešće pripadnika ove brigade u mirovnim misijama, za što, prema ocjenama relevantnih vojnih subjekata pri NATO-u, u kontinuitetu dobijaju značajna priznanja i pohvale. Vojni muftija, Hadis-ef. Pašalić, ukratko je upoznao Tuzlanskog muftiju sa vjerskim aktivnostima Vojnog muftijstva i organizacijom vjerskog života na ovoj lokaciji.

Nakon obavljenog podne-namaza u mesdžidu ove kasarne, Tuzlanski muftija, Vahid-ef. Fazlović, obratio se pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na ovoj lokaciji zahvalivši im se na predanosti i ustrajnosti u procesu kreiranja snažnih Oružanih snaga, podsjetivši da u toj misiji duhovna dimenzija, o kojoj funkcionalno i organizacijski brinu general Dautović i Muftija Pašalić, itekako ima svoje mjesto i značaj.

Posjeta Tuzlanskog i Vojnog muftije upotpunjenja je druženjem sa pripadnicima Oružanih snaga na kojem je iskazano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom ovih muftijstava.

(Muftijstvo vojno)

1/5